HomePortalFAQSearchRegisterLog in

Share
 

  Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa'

Go down 
AuthorMessage
~NejLa~
BIGGEST
BIGGEST
~NejLa~

Broj komentara : 784
Reputation : 4
Join date : 2009-05-16
Age : 23
Mjesto : Sarajevo

 Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' Empty
PostSubject: Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa'    Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' EmptyThu Sep 02 2010, 11:20

Često na nas utiču ljudi za koje nikada ne bismo rekli da će na nas uticati.

 Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' Fotoscanpix.th

Prije mnogo godina... zvuči kao početak neke avanture. Dva dječaka su se rodili u Istočnoj Njemackoj, u malom gradu po imenu Leipzig. Ovi blizanci su bili moj spas kada mi je jako trebao.

Predrasudi

Koliko vas je napravilo sarkastičnu facu kada su prvi put vidjeli Billa i Toma Kaulitza? Bill, sa njegovom lavljom grivom i vrlo jakom šminkom, Tom, brat blizanac, koji nosi urnebesno velike pantalone XXL majice, kačkete i duge derdove?

Prije dvije godine, i ja sam bila jedna od tih koji su se gadili. Glava mi je bila puna predrasuda, nije bilo mjesta ni za sta drugo. Sa svojim društvom sam često pričala o poznatima, tračala. Ali o poznatima koji su poštovani u društvu, kao Britney ili Paris Hilton.

Ružni emosi

Ali onda, jednog dana, Tokio Hotel postaje poznat u Norveškoj. Poznat u drugom smislu - kao ružni, njemački emosi. Ali umjesto da se fokusiram na ono sto su ostali gledali i osuđivali, ja sam sagledala kakvi su oni ljudi, zapravo.

Prelijepi iznutra.

Pitala sam se kada je Bill posvetio pesmu 'In Die Nacht' svom bratu blizancu, kako je pevao 'Ti si sve što sam i ja, i sve što ću ikada biti". Primjetila sam da se tokom pjesme '1000 Meere' na svakom koncertu, Bill svaki put sve više i više približava Tomu. Tada nije pjevao za publiku, već za svog brata. 'Molim te nemoj nikada otići od mene'. I kao iz vedra neba, udarilo me je objašnjenje - shvatila sam da postoji spoljašnji imidž, ali da je unutrašnjost ono što se zaista računa.

Na sreću...

Pišem ovo kako bih podstakla ljude da razmišljaju. Ali najviše da bih ovim momcima zahvalila i čestitala, naročito na ovaj dan. Danas imaju 21 godinu. Različiti kao noć i dan, ali i dalje jedna duša. 'Šta je bio najbolji poklon koji si ikada dobio za rođendan, Tom?' pitao je Bill svog brata. 'Najbolji poklon kojisam ikada dobio je došao 10 minuta poslije mene na svijet.' -odgovara Tom. To me navodi da shvatim da se knjiga ne sudi prema koricama !

Poštovanje za sve ...

I to bi bila moja priča. Odrasla sam poprilično, i promijenila se. Kasnije moja ličnost se razvijala i opet mijenjala i mijenjala,ali nikada neću zaboraviti Billa i Toma, koji su me naučili najvažniju lekciju života - poštovanje za sve, bez obzira na imidž, pol i vjeru !

SRETAN VAM 21 ROĐENDAN I HVALA VAM ŠTO STE TAKVI KAKVI JESTE !

Lina Hansen (15).- Source:Click ![/center]
- Prevod: ~NejLa~

_________________
 Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' 41773576  Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' 75419179  Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' 23690324
' Bill . For ever and ever !
Back to top Go down
Nora
Mod
Mod
Nora

Broj komentara : 5005
Reputation : 2
Join date : 2009-04-02
Age : 24
Mjesto : London, UK

 Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' Empty
PostSubject: Re: Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa'    Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' EmptyThu Sep 02 2010, 12:22

:')

_________________


 Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa' 5ambt5

Back to top Go down
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000524362013
 
Aftonposten ( Norveška ) - 'Više od ružnih emosa'
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tokio Hotel Balkan :: Bosnia/Croatia/Serbia Forum :: Tokio Hotel :: Informacije-
Jump to: